Mājās gatavotu suši recepte

Mājās gatavotu suši recepte

Ja kādreiz sakārojas suši, nav jādodas uz dārgu restorānu, ļoti gardus suši ir iespējams pagatavot arī mājas apstākļos.

SASTĀVDAĻAS:

  • suši rīsi 500g
  • presētas jūras zāles 10gb
  • laša fileja
  • suši rīsu etiķis 150ml
  • vasabi pasta 43g
  • sojas mērce 150ml
  • bambusa paklājiņš
  • bambusa irbulīši 5gb

RĪSU UZVĀRĪŠANA

Laba suši pagatavošana ir atkarīga no tā kādi sanāks rīsi. Jāizvēlas apaļgraudu rīsi, vislabāk speciālie suši rīsi, jo tiem jābūt lipīgiem. Pirms to vārīšanas rīsi ir vismaz 3-4 reizes jāskalo, kamēr ūdens ir dzidrs. Pēc tam rīsi jāmērcē vēsā ūdenī 20 minūtes. Nomazgātos rīsus pārber katliņā ar aukstu ūdeni un strauji uzvāra. (Vārīšanai uz 1 kg sausu rīsu vajag apmēram 1,25 l ūdens vai - lai virs rīsiem būtu ap 1 cm augsta ūdens kārtiņa.) Tad uz ļoti lēnas uguns, vāra 15 minūtes, šajā laikā nedrīkst noņemt katla vāku. Pēc tam liesmu noslēdz un nenoņemot vāku, rīsiem jāpastāv vēl vismaz 10 minūtes. Kamēr rīsi atpūšas, jāpagatavo marināde, kas būs jāpievieno rīsiem.

MARINĀDES PAGATAVOŠANA

Uz 1kg sauso rīsu marinādei vajag 16 ēd.k. rīsu etiķa, 8 ēd.k. cukura, 2 tēj.k. sāls, visu samaisa, kamēr sāls un cukurs izšķīst, var arī uzsildīt. Kad rīsi nedaudz padzisuši, tajos iemaisa šo marinādi.

SUŠI PILDĪJUMS

Pildījumi var būt dažādi, bet šajā reizē pildījumam tika izmantots gurķis un lasis, kas tika sagriezti mazās, garenās strēmelītēs. (Gurķiem izgriežot sēkliņas.)

Pildāmās sastāvdaļas ieteicams sagatavot pirms rīsu vārīšanas, vai to vārīšanas laikā.

PAGATAVOŠANA:

  • Izklāj bambusa paklājiņu, to ieteicams pirms tam ietīt pārtikas plēvē, lai var izmantot atkārtoti.
  • Uz tā uzklāj vienu jūras zāļu plāksnīti.
  • Uz tās uzliek aptuveni sauju ar rīsiem un izklāj pusi ar rīsiem, nosedzot maliņas.
  • Uzliek pildījumu un ietin (zemāk video pamācība no youtube. com)
  • Sagriež 2-3 cm gabaliņos un ēd iemērcot sojas mērcē, un ja vēlas vai pikantumiņu, pievieno arī vasabi pastu.

AVOTS: lindask.weebly.com

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt