Ķiršu liķieris. Biezais, aromātiskais dzēriens izdodas salds, ar patīkamu skābumiņu.

Ķiršu liķieris. Biezais, aromātiskais dzēriens izdodas salds, ar patīkamu skābumiņu.

No šī aromāta var zaudēt prātu!
Kas gan tas būtu par dāmu vakaru drēgnajā rudens novakarē, ja to nesildītu patīkams malciņš ogu liķiera? Un ja vēl dzēriens ir pašas saimnieces gatavots, tad šādas draudzīgas vakarēšanas gribas atkārtot vēl un vēl. Tāpēc apbruņojieties ar mājās gatavota ķiršu liķiera recepti.
Biezais, aromātiskais dzēriens iznāk salds, bet ar patīkamu ķiršu skābumiņu. Ja neizņemsiet kauliņus, kā darījām mēs, tas iznāks ar nelielu rūgtuma vai mandeļu noti garšas buķetē. Ogas izvēlieties ļoti gatavas un, protams, svaigas. Un tālāk jau nekas sarežģīts, pavisam četri soļi.

SASTĀVDAĻAS:

  • Ķirši– 3 kg
  • Cukurs– 2 kg
  • Degvīns – 1 litrs

PAGATAVOŠANA:

  • Trīs litru burkā liekat ķiršus, pa virsu uzberat 1 kg cukura un uzlejat 0,5 l degvīna. Apsedziet burku ar auduma gabaliņu vai marli un nostipriniet ar gumiju.
  • Atstājiet liķieri nostāvēties 7 dienas. Katru dienu burku sakratiet.
  • Pēc septiņām dienām šķidrumu izkāsiet (piltuvē liekat marli, lai filtrācija būtu pēc iespējas tīrāka).
  • Sīrupam pievienojiet vēl 1 kg cukura un atlikušo degvīnu, lēnām uzsildiet, līdz cukurs izkusis.
  • Atkal rūpīgi izkāsiet.
  • Ļaujiet liķierim nostāvēties vēl diennakti. Tad lejiet pudelēs un liekat tām hermētisku korķi.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!