Kartupeļu biezeņa laiviņas ar vistu un sēnēm, ceptas cepeškrāsnī

Kartupeļu biezeņa laiviņas ar vistu un sēnēm, ceptas cepeškrāsnī

SASTĀVDAĻAS:

Kartupeļu masai:

  • kartupeļi – 700 g
  • siers – 100 g
  • ola – 1 gab.
  • kukurūzas milti – 2 ēdamkarotes
  • sāls
  • pipari

Pildījumam:

  • malta vistas fileja – 550 g
  • sēnes – 200 g
  • sīpols – 1 gab.
  • ola – 1 gab.
  • sālspipari
  • ķiploku pulveris
  • augu eļļa – 2 ēdamkarotes
  • rīvmaize – 70 g
  • siers – 50 g

PAGATAVOŠANA:

Sēnes sagriezt, sīpolu smalki sakapāt.

Pannā sakarsēt augu eļļu, 2 – 3 minūtes apcept sīpolu.

Pievienot sēnes, cept ik pa brīdim apmaisot, apmēram 5 – 7 minūtes.

Pārlikt bļodiņā, ļaut atdzist.

Pievienot malto vistas fileju, olu, garšvielas. Visu rūpīgi samaisīt.

Kartupeļus izvārīt, atdzesēt, sarīvēt uz smalkās rīves vai izspiest caur kartupeļu presi.

Pievienot sarīvētu sieru, olu, kukurūzas miltus un garšvielas.

Visu rūpīgi samaisīt.

Kartupeļu masu likt uz cepamā papīra, izlīdzināt, piešķirot tai kvadrāta formu, apmēram 30 x 30 cm.

Pa vidu likt gaļas – sēņu masu cilindra formā.

Kartupeļu masu sarullēt, tā, lai pildījums būtu pilnībā nosegts.

Sagriezt 8 – 9 vienādās daļās.

Katrai daļai aizlocīt apakšu tā, lai veidotos laiviņa.

Kartupeļu laiviņas kārtot uz cepamās plāts, kas izklāta ar foliju. Cept cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem, apmēram 30 – 35 minūtes.

5 – 7 minūtes pirms gatavības plāti izņemt un uz katras laiviņas uzbērt rīvēta siera cepurīti. Likt atpakaļ cepeškrāsnī, lai siers izkūst.

Pasniegt uzreiz.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!