Receptes
Kāpostu lapas ar siera pildījumu. Kaut ko tādu vēl nebūsiet baudījuši!
Kraukšķoša garoziņa, maigs kāposts un izkusis siers – lielisks savienojums! Kāpostu lapas ar siera pildījumu izdodas ļoti garšīgas un sātīgas.
SASTĀVDAĻAS:
- baltais galviņkāposts – 800 g
- olas – 2 gab.
- kviešu milti – 100 g
- cietais siers – 500 g
- saldais krējums – 100 ml
- rīvmaize – 100 g
- sāls - pēc garšas
- malti melnie pipari – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Kāpostam izgriežat kacenu un nedaudz novāriet to sālsūdenī.
- Sagatavojiet kāpostu lapas, izgriežot tām cietās šķiedras.
- Katrā kāpostu lapā ietiniet sieru, kas sagriezts gabaliņos. Veidojiet nelielas aploksnītes.
- Samaisiet olas, saldo krējumu, sāli un piparus – saputojiet tos ar dakšiņu. Katru aploksnīti vispirms iemērciet miltos, tad olu – krējuma maisījumā un tad rīvmaizē.
- Cepiet uz pannas, uz vidējas uguns, zeltainas no abām pusēm.
- Pasniedziet ar kādu aso mērci vai skābo krējumu.
LAI LABI GARŠO!