Kad uzzināju par šo cūkgaļas pagatavošanas recepti, vienmēr gatavoju tikai tā! Ļoti efektīga gaļas pasniegšana!

Kad uzzināju par šo cūkgaļas pagatavošanas recepti, vienmēr gatavoju tikai tā! Ļoti efektīga gaļas pasniegšana!

Piedāvājam neparastu cūkgaļas pagatavošanas recepti. Gaļas marinēšanai varat izmantot jebkuras garšvielas, kuras jums labāk iet pie sirds. Tāda pīnīte uz svētku galda izskatās ļoti glīti un piesaista ciemiņu skatienus. Pasniegt cūkgaļas pīnīti varat kā uzkodu, sagrieztu gabaliņos vai kā pamatēdienu, ar piedevām pēc izvēles.

SASTĀVDAĻAS:

  • 3 gabali cūkgaļas filejas (900 g)
  • 150 g speķa
  • 2 galviņas ķiploka
  • garšvielas (melnie pipari, paprika, oregano, baziliks…)
  • sāls pēc garšas
  • 200 ml augu eļļas
  • 50 ml ūdens
  • 200 ml sarkanvīna
  • 150 g saldā kečupa
  • Porciju skaits – 3. Pagatavošanas laiks līdz 60 minūtēm.

CŪKGAĻAS PĪNĪŠU PAGATAVOŠANA:

  • Katru filejas gabalu iegriežat divās vietās, gareniski, bet ne līdz galam. Katru strēmeli mazliet izklapējiet.
  • No garšvielām, augu eļļas un sāls pagatavojiet mērci, ar kuru iesmērējiet katru gaļas strēmeli.
  • Speķi sagriežat plānās šķēlītēs.
  • Ķiploku nomizojiet un sasmalciniet.
  • Sapiniet pīni no trim gaļas strēmelēm, katrai pa vidu liekot speķa šķēlītes un ķiplokus.
  • Cepamajā formā ielejat ūdeni un augu eļļu, liekat gaļas pīnes un cepat tās 50 minūtes 200 grādu temperatūrā.
  • Pīnes ik pa brīdim apgriežat un apslakiet ar sarkanvīnu.
  • Piecas minūtes pirms cepšanās beigām, izņemat gaļu no krāsns un apsmērējiet ar kečupu.
  • Gaļa būs ļoti maiga un garšīga!
  • Pasniegt šo gaļu varat ar ķiploku mērci un kartupeļu biezeni.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!