Ievārījums zviedru gaumē

Ievārījums zviedru gaumē

Kā pagatavot garšīgu un aromātisku ievārījumu, neieguldot daudz laika un pūļu? Ievārījums zviedru gaumē ir tieši tāds. Ogas nav nepieciešams ilgstoši karsēt. Tiem, kuri novērtē ikvienu sava laika sprīdi, šis būs patiess atradums!
Kādas ogas izvēlēties – tas lai paliek jūsu ziņā. Ievārījums zviedru gaumē lieliski izdodas gan no upenēm, gan avenēm, zemenēm, mellenēm, brūklenēm un ērkšķogām. Pateicoties saudzējošajai termiskajai apstrādei, ogas lieliski saglabā savu krāsu un aromātu. Liels pluss ir arī tas, ka cukura daudzums ir krietni samazināts, bet ievārījums labi glabājas istabas temperatūrā.

SASTĀVDAĻAS:

  • Ogas - 1 kg
  • Cukurs – 600 – 700 g

PAGATAVOŠANA:

  • Ogas pārlasiet, noskalojiet, liekat katlā. Ar kartupeļu stampas palīdzību tās saspiediet.
  • Liekat katlu uz uguns, uzvāriet un vāriet 15 – 20 minūtes.
  • Katlu noņemat no uguns, pieliekat cukuru un ātri izmaisiet, lai cukurs izkūst. Karsto ievārījumu lejiet izkarsētās burkās un aizvalcējiet.
  • Kad ievārījums atdzisīs, tas kļūs līdzīga želejai, ne pilīte nenotecēs. Un, novērtējiet, tas ir bez pektīna un citu želējošu vielu pievienošanas! Ja jūs esat ātru recepšu cienītājs, tad noteikti izmēģiniet šo recepti un padalieties arī ar saviem draugiem!

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!