Iespaidīgas kartupeļu "ligzdas" un gardas piedevas: oriģināla ikviena iecienīto produktu pasniegšana. Vienkārši un gardi!

Iespaidīgas kartupeļu "ligzdas" un gardas piedevas: oriģināla ikviena iecienīto produktu pasniegšana. Vienkārši un gardi!

Sastāvdaļas:

  • Kartupeļi - 1 kg.
  • Sviests - 100 g.
  • Olas - 2 gab.
  • Garšvielas kartupeļiem - 1 tējk
  • Kukurūzas ciete - 1 ēd.k.

Pildījumam:

  • Vistas ciskas fileja - 200 g.
  • Saldie pipari - 1 gab.
  • Sīpols - 1 gab.
  • Universālas garšvielas (jebkuras pēc garšas)
  • Skābais krējums - 100 g.
  • Ola - 1 gab.
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Kurkuma - 0,5 tējk
  • Zaļumi
  • Siers - apkaisīšanai

Pagatavošana:

Nomizojam kartupeļus un liekam tos katlā vārīties, pievienojam šķipsniņu sāli.

Ņemam sīpolu un smalki sagriežam, liekam uz pannas apcelties, pievienojot nedaudz eļļas, tad nomizojam papirku, smalki sagriežam un pievienojam sīpoliem un apcepam. Aptuveni 2 min.

Sagriežam fileju smalkos gabaliņos un pievienojam apceptajiem dārzeņiem, pievienojam garšvielas

Cepam līdz gaļa apcepusies zeltaini brūna.

Kad kartupeļi izvārījušies, noņemam tos no plīts un ar stampu saspaidam, masai pievieno sviestu,kukurūzas cieti un olas. Visu kaŗtīgi saspiežam.

Kad karutpeļu masa samaisīta, to iepilda konditorejas maisiņā un spiežam aplīšus uz cepampannas.(skat.attēlā).

Bļodā liekam krējumu,pievienojam olu un sāli, kurkumu, melnos piparus, zaļumus un beigās samaisam. Šai masai pievienojam apceptos dārzeņus un gaļu, visu kārtīgi samaisam

Tad gaļas masu pildam iekšā kartupeļu laiviņās un liekam cepeškrāsnī cepties uz 180 grādu temperatūru 20min.

Tad izņemam laiviņa un apskaisam tās ar sieru,liekam atkal uz aptuveni 10 minūtēm cepties

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!