Receptes
Gurķu un tomātu salāti ziemai
![Gurķu un tomātu salāti ziemai](https://7bcf1e72e41d8c2708e90d2a02b729ff.ams3.digitaloceanspaces.com/2528/conversions/postCover.jpg)
Mājās konservēti gurķu un tomātu salāti ar savu piesātināto garšu un vitamīniem pilno sastāvu noteikti būs daudz garšīgāki un krāsaināki par veikalā pirktajiem vai no siltumnīcā ziemas laikā izaudzētajiem.
SASTĀVDAĻAS:
- tomāti – 1,5 kg
- gurķi – 1,5 kg
- sīpoli – 750 g
- augu eļļa – 250 g
- 9% etiķis – 2,5 ēdamkarotes
- cukurs – 2,5 ēdamkarotes
- sāls – 2 ēdamkarotes
PAGATAVOŠANA:
- Dārzeņus nomazgāt, nosusināt. Gurķus sagriezt ripiņās, tomātus – daiviņās. Sīpolus sagriezt gredzenos vai pusgredzenos. Visu likt bļodā, pieliet augu eļļu un etiķi, pielikt garšvielas. Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisīt un atstāt uz desmit minūtēm, lai sāk izdalīties sula.
- Burkas, kurās tiks likti salāti, rūpīgi izmazgā un izkarsē. Tajās likt salātus, piespiežot, lai neveidotos gaisa “kabatas”.
- Burkas ar salātiem sterilizēt 15 – 20 minūtes. Pēc tam tās aizvalcēt.
- Uzglabāt vēsā vietā.
LAI LABI GARŠO!