Receptes
Mājās gatavots siers
Kā uzzināju šo lielisko recepti – tā sieru vairs veikalā nepērku! Gatavoju pati!
SASTĀVDAĻAS:
- Viens litrs piens
- Viena ēdamkarote sāls
- 200 – 300 grami krējums
- Trīs olas
PAGATAVOŠANA:
- Pienu lejam katliņā un liekam vārīties, pievienojam sāli.
- Ņemam krējumu un saputojam to ar olām.
- Kad piens sāk vārīties, pievienojam skābā krējuma maisījumu un lēnām samaisam, pavāriet vēl apmēram kādas piecas minūtes.
- Tiklīdz gatavā masa sāk atdalīties no šķidruma, tā šo masu liekam sietā (vai marlītē) un nospiežam lieko šķidrumu cik tik var.
- Izspiesto masu atstājam uz pāris stundām.
- Pēc pāris stundām varat ēst!
Lai labi garšo!