Gardas vakariņas no produktiem par pieņemamu cenu (mans glābējs, kad jāpabaro visa ģimene)
Sastāvdaļas:
- Kartupeļi 5-6 gab.
- maltā gaļa - 500-700 gr.
- sīpols - 1 gab.
- šampinjoni - 450 gr.
- skābais krējums - 2 ēd.k. karotes
- sāls, pipari, oregano - pēc garšas
- augu eļļa
Pagatavošana:
Sēnes sagriež šķēlītēs, tad liek uz sakarsētas pannas, uzlej augu eļļu un cep, līdz viss šķidrums ir iztvaikojis.
Smalki sagrieziet lielo sīpolu un pievienojiet to sēnēm. Tad pievieno sāli, piparus pēc garšas un samaisa. Cep, līdz sīpols ir gatavs.
Tad traukā maltajai gaļai pievieno piparus un sāli.
Tad sagriež kartupeļus šķēlēs.
Tad ieeļļojiet cepšanas trauku ar augu eļļu. Traukā liekam vienā pusē kartupeļus, sāli un piparus pēc garšas. Pēc tam traukā liekam apceptas sēnes ar sīpoliem. Pēdējā kārtā liek atlikušos kartupeļus, pēc garšas sāli un piparus.
Kartupeļus ieziež ar skābo krējumu un pārkaisa ar aromātiskiem zaļumiem (man ir oregano).
Virsū liekam cepampapīru, tas tiek darīts, lai kartupeļi neliptu pie folijas. Un virsū pārklāj ar foliju.
Tad liek kartupeļus uz 1 stundu uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 200 grādiem. Tad ņemam ārā, noņemam foliju un papīru un liekam atpakaļ cepeškrāsnī uz 10 minūtēm,lai kartupeļi apbrūnē virsū.