Receptes
Desmit lieliskas uzkodas tikai no trīs sastāvdaļām
Visas saimnieces vēlas, lai galds lūztu no cienasta, un nemaz nav obligāti tādēļ virtuvē pavadīt garas stundas. Jums noderēs mūsu ieteikumi.
Vistas spārniņi ar medu un sojas mērci
- 1 kg vistas spārniņu
- 150 g sojas mērci
- 5 ēdamkarotes šķidra medus
Avokado laiviņas ar garnelēm
- Divus gatavus avokado( četrām porcijām)
- 200 g saldētu, novārītu garneļu
- Majonēzi vai krējumu pēc garšas
- Sāli
- Pārgriežat avokado uz pusēm, nemizojat, izņemat kauliņu. Ar karoti izņemat avokado mīkstumu un sasmalciniet to.
- Bļodā sajauciet avokado gabaliņus ar garnelēm, pieliekat majonēzi vai krējumu, pieliekat sāli, ja nepieciešams, mazliet piparus un saspiestu ķiploku. Liekat atpakaļ avokado laiviņās un pasniedziet katram viesim vienu laiviņu. Ja ir vēlēšanās, varat izrotāt ar zaļumiem. Efektīga un ļoti garšīga uzkoda!
Pildīti tomāti
- 4 - 5 tomātus (atkarīgs no viesu skaita)
- 200 – 300 g maltās gaļas
- 1 sīpolu
- Sāli, zaļumus – ja nepieciešams
- Nomazgātiem tomātiem nogriežat “cepurīti” un uzmanīgi ar karoti izņemat iekšu. Uz pannas apcepiet smalki sagrieztu sīpolu, pieliekat tomāta mīkstumu un malto gaļu, pasutiniet 5 – 8 minūtes.
- Tad piepildiet ar pannas saturu tomātus, uzliekat nogrieztās “cepurītes”, saliekat cepšanas formā, apslakiet ar ūdeni un liekat sakarsētā cepeškrāsnī uz 40 minūtēm. Ciemiņi noteikti lūgs papildporciju!
Brī siers, cepts ar riekstiem un medu
- Brī siera rituli
- 2 – 3 ēdamkarotes medus
- Riekstus (pekanriekstus, valriekstus, lazdu riekstus)
- Eļļu (olīveļļu vai augu eļļu)
- Brī siers pats par sevi ir ļoti garšīgs, bet ceptā veidā tas ir vienkārši pasakains! Un ja vēl kopā ar glāzi laba vīna!
- Cepamajā formā liekam veselu siera rituli un dažās vietās iegriežam. Uzlejam mazliet eļļas, pārklājam ar foliju un liekam cepeškrāsnī uz 5 – 10 minūtēm. Cepam, līdz siers kļuvis pavisam mīksts, izņemam no cepeškrāsns, bagātīgi pārberam ar sasmalcinātiem riekstiem un pārlejam ar medu.
- Pasniedzam ar apceptu kraukšķīgu maizi vai krekeriem.
Baba Ganoush (Babaganuš)
- Divus baklažānus
- 6 ēdamkarotes olīveļļas
- Ķiploku
- Garšvielas, sāli
- Ķiploku sasmalciniet un apcepiet olīveļļā. Baklažānus pārgriežat gareniski un apsmērējiet ar ķiploku eļļu. Liekat baklažānu pusītes uz plāts un liekat cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem uz 20 minūtēm. Pēc cepšanas, atbrīvojiet baklažāna mīkstumu no mizas. Liekat mīkstumu blenderī un sablendējiet viendabīgā masā. Pievienojat savas iecienītās garšvielas un atlikušo ķiploku eļļu. Vēlreiz rūpīgi sablendējiet.
- Pasniedziet ar kraukšķīgas maizes gabaliņiem. Šo austrumu uzkodu, kas ir tik maiga un gaisīga, viesi apēdīs pašu pirmo!