Alumīnija folija vai cepamais papīrs? Daži cepeškrāsnī pagatavojamu ēdienu smalkumi

Alumīnija folija vai cepamais papīrs? Daži cepeškrāsnī pagatavojamu ēdienu smalkumi

Katras saimnieces arsenālā noteikti ir gan alumīnija folija gan cepamais papīrs. Īpaši tad, ja gatavojat ēdienu cepeškrāsnī. Tie ievērojami atvieglo gatavošanas procesu un atvieglo arī vēlāku cepeškrāsns tīrīšanu un sakopšanu. Cepta gaļa un zivs, dārzeņi un konditorejas izstrādājumi – tam visam ir nepieciešami konkrēti apstrādes nosacījumi.

Visinteresantākais par foliju un cepamo papīru

Pārtikas folijai var būt dažāda veida blīvums. Dažām no tām vienā pusē ir īpašs klājums, kas neļauj tai pielipt ēdienam. Tādu foliju ir ērti lietot ja receptē ir piemēram, siers, vai, ja jāiegūst ideāla garoziņa. Galvenais ir nesajaukt – īpašais klājums ir uz matētās puses. Ja nav šī īpašā pārklājuma, arī varat izvairīties no produktu pielipšanas. Tam nepieciešams vien folijas iekšējo pusi sasmērēt ar eļļu.
Kas attiecas uz cepamo papīru, to ar eļļu apsmērēt nav nepieciešams. Pie kvalitatīva cepamā papīra produkti nepielips. Izņēmums varētu būt vien ļoti šķidra un lipīga mīkla. Tādā gadījumā papīrs jāapbārsta ar nelielu daudzumu miltu.

Kad un ko izmantot?

Vienmēr jāatceras par to, ka cepamo papīru neizmanto, ja jāgatavo temperatūrā kas pārsniedz 210 grādus.
Cepamais papīrs nederēs arī tajos gadījumos kad jāiesaiņo produkts, kuram jāsaglabā forma.
Kartupeļi un bietes folijā būs daudz mīkstāki un sulīgāki.
Gaļai un putnam labāk izmantot biezo foliju. Tās jāietin pēc apstrādes ar garšvielām un marinēšanas un tā, lai paliktu neliels atvērums gaisa iekļūšanai. Apmēram pusstundu pirms cepšanās beigām, foliju attin, lai gaļa un putns apbrūnētu un iegūtu patīkamu kraukšķīgu garoziņu.
Zivs un dārzeņu tvaicēšanai labāk izvēlēties cepamo papīru. Zivi un dārzeņus varat salikt tajā jau porciju veidā. Ja vēlaties iegūt apbrūninātu zivi, labāk izmantot foliju.
Konditorejas izstrādājumiem parasti izmanto cepamo papīru, izklājot ar to formu un iesmērējot formas malas ar eļļu vai sviestu. Izņēmums būs šokolādes kēksiņi. Biezo foliju var izmantot cepamās formas vietā. No tās varat izvedot jums nepieciešamo formu cepšanai.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt