Cūkgaļa tomātu mērcē

Cūkgaļa tomātu mērcē

SASTĀVDAĻAS:

  • cūkas kakla daļa – 750 g
  • sīpols – 180 g
  • burkāns – 150 g
  • saldais sarkanais pipars – 250 g
  • tomātu pasta – 3 ēdamkarotes
  • tomāti – 200 g
  • kūpinātas paprikas pulveris – 1 ēdamkarote
  • lauru lapa – 1 gab.
  • skābais krējums – 100 g
  • kviešu milti – 1 ēdamkarote
  • sāls
  • pipari
  • ūdens – 0, 5 l
  • augu eļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA:

Gaļu sagriezt vidēja izmēra gabaliņos.

Sīpolu – pusgredzenos, burkānu un piparu – salmiņos. Tomātu sarīvēt uz rupjās rīves (bez mizas).

Sīpolu pannā augu eļļā apcept, līdz tas kļūst mīksts.

Pielikt burkānu, arī cept, līdz tas kļūst mīksts.

Sīpolu un burkānu pārlikt atsevišķā bļodā.

Tajā pašā pannā apcept cūkgaļu, līdz tai ir zeltaina garoziņa.

Pannā pa vidu likt tomātu pastu, maisot apcept kopā ar gaļu 30 sekundes. Tad pievienot rīvēto tomātu, sīpolu un burkānu.

Visu rūpīgi samaisīt, pieliet apmēram 0,5 l silta ūdens, pielikt lauru lapu.

Uzvārīt.

Pielikt sāli un piparus, sautēt zem vāka apmēram stundu.

Glāzē ar ūdeni iejaukt miltus, rūpīgi izmaisīt.

Pielikt skābo krējumu, vēlreiz izmaisīt.

Kad gaļa jau stundu sautējusies, pielikt saldo piparu, kūpinātās paprikas pulveri un sautēt uz mazas uguns vēl 10 – 15 minūtes.

Tad pievienot miltu – krējuma maisījumu.

Sautēt 2 – 3 minūtes. Pasniegt ar piedevām pēc izvēles.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!