Receptes
Cīsiņi kārtainajā mīklā
Apgalvot, ka vienmēr domājam tikai un vienīgi par veselīgu un diētisku ēdienu, laikam būtu mazliet pārspīlēti. Dažreiz roka pati stiepjas nevis pēc šķīvja, uz kura ir dārzeņi un griķi, bet gan pēc ceptiem kartupeļiem un virtuļiem. Šī recepte nebūs pati diētiskākā, bet par ģimenes iecienītāko tā varētu kļūt gan. Cīsiņi kārtainajā mīklā, tikai jaunā izpildījumā. Ātri pagatavojama lieliska uzkoda lielai draugu kompānijai. Lai garša būtu pilnīgāka, pirms liekat cīsiņus mīklā, apsmērējiet tos ar tomātu mērci. Un aromāta pastiprināšanai uzberat mazliet itāļu garšvielas. Tomātu mērces vietā varat likt sinepes – garša būs daudz pikantāka!
SASTĀVDAĻAS:
- cīsiņi – 600 g
- kārtainā mīkla – 500 g
- olas dzeltenums – 1 gab.
PAGATAVOŠANA:
- Mīklu atsaldējiet un izrullējiet apmēram 0,3 – 0,5 mm biezumā. Sagriežat taisnstūros, kas atbilst cīsiņu garumam. Uz katra mīklas taisnstūra liekat pa cīsiņam un ietinat to vienā mīklas kārtā. Tad šo ruletīti sagriežat 2 – 3 cm garos gabaliņos.
- Uz cepamās plāts izklājiet cepamo papīru un izliekat sagatavotos cīsiņus. Apsmērējiet ar olas dzeltenumu un liekat cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 grādiem. Cepat 15 minūtes.
- Jums iznāks cīsiņu pilns šķīvis. Un šī uzkoda atstāj vietu fantāzijai. Varat pagatavot kādu pikantu mērci, vai pasniegt tos, saspraustus uz iesmiņiem, kopā ar krāsainiem dārzeņiem.
LAI LABI GARŠO!