Cēzara salāti

Cēzara salāti

Cēzara salāti ir vienu no maniem mīļākajiem salātiem. Tie ir ātri pagatavojami un sātīgi.

Sastāvdaļas:

  • Romiešu salātu lapas,(divi iepakojumi)
  • dažas baltmaizes šķēles grauzdiņu pagatavošanai,
  • vistas fileja,(aptuveni 350-400gr)
  • cherry tomātiņi, (aptuveni 200gr)
  • cietais siers,
  • citronpipari,
  • sāls

Sastāvdaļas mērcei:

  • 1 olas dzeltenums,
  • 1 ē/k citrona sula,
  • 1 t/k sinepes (vislabāk Dižonas),
  • 1 ķiploka daiviņa (ja tie ceļojuši no Ķīnas, tad divas),
  • 3-4 anšovu filejas,
  • 1/2 t/k Vusteršīras mērce,
  • 3 ē/k rīvēta Parmesan siera,
  • 3 ē/k olīveļļa,

Pagatavošana:

  • Parasti sāku ar mērces gatavošanu. Labāk būs, ja visu blnederēsiet blenderī.
  • Blenderī liekam olas dzetenumu, citrona sulu, sinepes, saspiestu ķiploka daiviņu, anšovus, rīvēto "Parmesan" sieru un Vusteršīras mērci. Ieslēdzam blenderi un lēnām sastrādājam visu kopā, kuļ tik ilgi līdz izveidojas vienmērīga masa, bez atsevišķiem, redzamiem produktu gabaliņiem. Tad pamazām pievieno eļļu un paralēli turpina kult. Gala rezultātā mērcei vajadzetu būt šķidras majonēzes konsistencē.
  • Kamēr gatavo pārējo, mērci ieliek ledusskapī.
  • Dažkārt noslinkoju un mērci netaisu pati, bet nopērku veikalos "Kühne - American Caesar Dressing". Garšo ļoti labi!
  • Maizi sagriežam kubiņos un uz pannas apgrauzdē, līdz tā zeltaina un kraukšķīga.
  • Tad sagriežam vistas filejas gabaliņus, kurus apcep zeltaini brūnus, cepot apkaisot ar citronpipariem un sāli.
  • Nomazgājam salātus un cherry tomātus. Salātus sagriež palielos gabalos, kārto bļodā, tad pievieno uz pusēm sagrieztus "cherry" tomātus, tiem pa virsu liek vistas fileju, tad parasti visu apleju ar mērci. Mērcei virsū kaisu sarīvētu sieru. Pašās beigās pirms salātus liekat galdā uzberu saceptos grauzdiņus!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt