Receptes
Paštaisīts kečups – gandrīz mēli noriju!
Jā, jā, lūk tādu kečupu taisu katru gadu. Visi veikalos nopērkamie var palikt plauktos, tuvumā tiem vairs neiešu!
Lūk, receptīte:
- 3 kg tomātu
- 0,5 kg skābu ābolu
- 0,25 kg sīpolu
Pagatavošana:
- Visu sagriezt un vārīt, līdz sīpoli kļūst mīksti. Sablendēt un vārīt līdz vēlamajai konsistencei. Es vārīju 50 minūtes.
- Pirms vārīšanas beigām pielikt 1,5 ēdamkarotes sāli, 1,5 glāzes cukura. Neaizmirstam maisīt, citādi piedegs.
- Pieliekam arī sarkanos un melnos piparus, 50 g ābolu etiķa. Ņemam nost no uguns, lejam burkās, skrūvējam ciet.
- Varat paimprovizēt ar ābolu šķirnēm. Ja ņemsiet saldākus ābolus, garša būs maigāka. Varat pielikt ķiplociņu, vīrieši novērtēs.
LAI LABI GARŠO!