Bulciņa ar noslēpumu – lieliska ideja tiem, kas iecienījuši burgerus.
Pirmajā brīdī tā šķiet kā vienkārša maizīte hamburgeriem, bet ja to pārgriež uz pusēm, kļūst skaidrs, ka papildus pildījums tai nav nepieciešams. Ar tādu neparastu burgeri var cienāt draugu kompāniju vai baudīt pats, pārsteiguma moments garantēts.
SASTĀVDAĻAS:
- 30 g svaigā vai sausā rauga
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkaroti sāls
- 3 glāzes miltu
- 75 g eļļas
- 200 ml ūdens
- 2 – 3 cīsiņus ( desiņas vai šķiņķa)
- 1 – 2 marinētus gurķīšus
- 200 g mocarellas (var ņemt sieru, kas labāk garšo)
- 1 olas dzeltenumu
- 1 ēdamkaroti piena
- 1 ēdamkaroti sezama sēklu
PAGATAVOŠANA:
Sajaucam raugu ar cukuru un siltu ūdeni, pievienojam mazliet eļļas – mīkstumam.
Pievienojam izsijātus miltus un samaisām.
Gatavo mīklu atstājam siltā vietā uz pusstundu, lai uzrūgst.
Mīklu izrullējam un izgriežam apmēram 10 cm lielus apļus. To daudzumam divas reizes jāpārsniedz bulciņu skaits.
Uz apakšējā apļa izliekam ripiņās sagrieztas desiņas, gurķi un sieru.
Pa virsu liekam otru mīklas aplīti, malas aizspiežam un liekam bulciņas uz pannas.
Ļaujam bulciņām vēl mazliet pastāvēt un uzrūgt, tad apsmērējam ar olas dzeltenumu, kas sakults ar pienu, apberam ar sezama sēkliņām un liekam cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 175 grādiem. Cepam 20 – 25 minūtes.
Bulciņas ir gatavas! Atliek tās izņemt no krāsns, atdzesēt un pasniegt.