Receptes
Biezpiena virtuļi
SASTĀVDAĻAS:
- 200 grami piena
- 4 ēdamkarotes kukurūzas eļļas
- 100 grami vājpiena biezpiena
- 80 grami cukura
- tējkarote vaniļas cukura
- norīvēta miziņa un sula no viena citrona
- 200 grami miltu
- pusotra tējkarote cepamā pulvera
- šķipsna sāls
PAGATAVOŠANA:
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
- Bļodā lej pienu un eļļu.
- Pievieno biezpienu.
- Norīvē citronam miziņu un izspiež sulu. Pievieno mīklai.
- Pieber cukuru un vaniļas cukuru, izmaisa. Pievieno miltus, cepamo pulveri un sāli un kārtīgi izmaisa, lai mīkla būtu vienmērīga.
- Virtuļu pannu ietauko (es to nopūtu ar eļļas aerosolu), mīklu liek konditorejas maisiņā.
- Mīklu iespiež pannas iedobītēs un liek cepties uz kādām 15 minūtēm.
- Kad virtuļi gatavi un ir zeltaini brūni, tos ņem ārā no krāsns un izkrata no pannas.
- Padzesē un, ja gribas, pārklāj ar glazūru un apkaisa ar pārtikas dekoriem.
- Es mēģināju jaukt pūdercukuru ar citronu sulu. Pirmajā reizē neizdevās, bet otrajā jau bija drusku labāk un glazūra pat turējās uz virtuļiem, nevis nolija nost.
No šī mīklas daudzuma sanāca gandrīz divas plātis ar virtuļiem.
AVOTS: uwagatavo.wordpress.com