Receptes
Aromātisks bumbieru – apelsīnu ievārījums. Katru gadu cenšos pagatavot vismaz dažas burciņas.
Šī ievārījuma aromātu nav iespējams aprakstīt! Noteikti izmēģiniet!
SASTĀVDAĻAS:
- bumbieri – 1 kg
- apelsīns – 1 gab
- cukurs – 500 – 600 g
PAGATAVOŠANA:
- Augļus rūpīgi nomazgājam tekošā ūdenī. Apelsīnu aplejam ar verdošu ūdeni, lai noskalotu visas vielas, ar kurām tas ir apstrādāts pirms transportēšanas. Visu sagriežam gabaliņos. Ja apelsīnam ir sēkliņas, tās jāizņem.
- Liekam sagrieztos augļus katliņā, vēlams ar biezu pamatni.
- Pieberam cukuru, samaisām ar koka lāpstiņu. Atstājam uz 15 – 20 minūtēm.
- Liekam uz uguns un uzvārām. Tad karsējam uz mazas uguns, līdz sāk izdalīties sula. Vārām 10 minūtes. Tad noņemam no uguns un atstājam atdzist uz 8 – 10 stundām (atkarīgs no porcijas lieluma). Mans ievārījums pilnībā bija atdzisis jau pēc 4 stundām. Tad uzvāriet to un vāriet 10 minūtes.
- Gatavo ievārījumu liekam izkarsētās burkās un uzskrūvējam vākus. Ietinam segā un ļaujam pilnībā atdzist.
- Nākamajā dienā noglabājam pieliekamajā vai pagrabā.
LAI LABI GARŠO!