Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu

Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu

Šogad ir ļoti liela ābolu raža un lielais jautājums bija, kur viņus visus likt, tad nu piedāvājam jums lielisku biezeni, kas garšos gan lieliem, gan maziem.

SASATĀVDAĻAS:

  • Āboli 3 kg
  • Cukurs 300 g
  • Iebiezinātais piens ar cukuru 397 g (1 bundža)
  • Ūdens 200 ml

PAGATAVOŠANA:

  • Nomazgā, nomizo un sagriež ābolus. Izgriež serdes, neslinko un kārtīgi izgriež ābolu vidiņu, tās caurspīdīgās plēvītes. Liek kastrolī, kur taps biezenis.
  • Aplej ar ūdeni un vāra uz nelielas uguns, līdz āboli sāk izjukt un maina krāsu.
  • Pievieno cukuru un turpina vārīt līdz cukurs ir izšķīdis.
  • Iegūto karsto ābolu masu sablenderē.
  • Ābolu masai liek klāt iebiezināto pienu, atkārtoti sablenderē un uzvāra. (Jo ilgāk blenderē, jo gaisīgāk sanāk.)
  • Gatavo biezeni pilda sterilizētās burkās un glabā vēsumā.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!