2020.gada notikumi, kas izmanīja pasauli

2020.gada notikumi, kas izmanīja pasauli

Rutas Baderes Ginsburgas nāve

Augstākās tiesas tiesnese un nerimstošā dzimumu līdztiesības virzītāja nomira 18.septembrī 87 gadu vecumā. Viņa bija otrā sieviete, kas tikusi iecelta augstākajā tiesā.

Trampam pozitīvs COVID-19 tests

Prezidents Tramps 2.oktobrī paziņoja, ka viņam un pirmajai lēdijai Melānijai Trampai koronavīrusa tests ir pozitīvs. Viņš tika uz trim dienām hospitalizēts uz Valtera Rīda Nacionālajā militārās medicīnas centru, vēlāk viņš tika izrakstīts, lai turpinātu atveseļošanos Baltajā namā.

Edija Van Halena nāve

Roka leģenda, 65 gadus vecais Edijs Van Halens 6.oktobrī nomira pēc gadu desmitiem ilgās cīņas ar vēzi. Slavenajam ģitāristam, kurš bija pazīstams ar tādiem hītiem kā “Jump” un “Hot for Teacher”, mutes vēzis pirmo reizi tika diagnosticēts 2000.gadā. .

Džo Baidens kļūst par ievēlētu prezidentu

Džo Baidens 7.novembrī kļuva par 46. Amerikas Savienoto Valstu prezidentu, sakaujot prezidentu Trampu ar kritisku palīdzību no viņa dzimto māju štata Pensilvānijas, kurā visi nodeva balsis, lai virzītu viņu uz uzvaru un izbeigtu vienas no strīdīgākajām vēlēšanām vēsturē.

Aleksa Trebeka nāve

“Jeopardy!” vadītājs Alekss Trebeks nomira 8.novembrī pēc cīņas ar aizkuņģa dziedzera vēzi 4.stadijā. Trebeks iemīļotajā viktorīnas šovā 36 gadus izglītoja un izklaidēja miljonus cilvēku kā tās vadītājs.

COVID-19 vakcīnas ieviešana

Pirmie amerikāņi tika vakcinēti pret koronavīrusu 14.decembrī pēc tam, kad ASV Pārtikas un zāļu pārvalde 11.decembrī apstiprināja Pfizer COVID-19 vakcīnas ārkārtas lietošanu. Pēc tam nedēļu vēlāk Pārtikas un zāļu pārvalde apstiprināja valsts otro inokulāciju, kuru izstrādāja Moderna 18.decembrī – un norādīja valstis, kuras saņems vakcīnu 21. decembrī. Divu vakcīnu, kuras tika izstrādātas mazāk nekā gada laikā, ierašanās tiek uzskatīts par vienu no vislielākajiem zinātniskajiem sasniegumiem ASV vēsturē.


Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!