Zemeņu pīrāgs

Zemeņu pīrāgs

Kad sākas zemeņu sezona, gribas saēsties ogas visam gadam uz priekšu. Tās var ēst ne tikai svaigā veidā un gatavot smūtijus, bet cept kūkās, tortēs un pīrāgos. Un mums ir viena tāda brīnumrecepte.

<2>SASTĀVDAĻAS:
  • 400 g miltu
  • 100 g cukura
  • 20 g vaniļas cukura
  • 120 g sviesta
  • 2 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

SASTĀVDAĻAS MĒRCEI:

  • 300 g skābā krējuma
  • 20 g kartupeļu cietes
  • 120 g cukura
  • 2 olas

SASTĀVDAĻAS PILDĪJUMAM:

  • 200 – 300 g zemenes

PAGATAVOŠANA:

  • Iesākumā pagatavo mīklu. Samaisi miltus ar cepamo pulveri un izsijā tos. Atsevišķā traukā saputo olas ar cukuru.
  • Tad olām pievieno sviestu un kārtīgi uzputo. Šajā maisījumā pievieno miltus ar cepamo pulveri un iejauc mīklu.
  • Gatavo mīklu liec ledusskapī uz 30 minūtēm.
  • Sajauc visas mērces sastāvdaļas un saputo tās viendabīgā masā.
  • Nomazgā un nosusini zemenes.
  • Tagad pīrāgs “jāsaliek kopā”. Izņem mīklu no ledusskapja, liec apaļajā cepamformā ar noņemamām malām un izklāj tā, lai mīklas maliņas būtu uz augšu. Pa virsu lej krējuma mērci un izliec zemenes.
  • Tad liec pīrāgu krāsnī un cep 45 minūtes. Tad cepeškrāsni izslēdz un ļauj pīrāgam tajā pastāvēt vēl 30 minūtes.
  • Pasniedz kopā ar tasi aromātiskas tējas.
  • Kā redzi, recepte ir maksimāli vienkārša un neprasa daudz līdzekļus. Kad ir pieejamas zemenes, gatavot šo pīrāgu ir tīrā izprieca. Un kāds ir tavs iecienītākais zemeņu saldais?

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!