Receptes
Vistas filejas rulete ar pildījumu. Noderēs svētku galdam – garšīgi un vienkārši
Vistas filejas rulete ar sieru un sēnēm izdodas neparasti garšīga un izskatās vienkārši lieliski. To pagatavot varēs pat nepieredzējusi saimniece. Rulete lieliski derēs svētku galdam un garšos visiem svētku viesiem. Tā tiek pagatavota no vienkāršiem produktiem un iznāk vienkārši pasakaina un apetīti rosinoša.
SASTĀVDAĻAS:
- 800 g vistas filejas
- 300 g šampinjonu
- 200 g rīvēta siera
- 200 g bekona (šķēlītēs)
- 1 sīpols
- 2 daiviņas ķiploka
- 3 ēdamkarotes paprikas pulvera
- 4 tējkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
- sāls
- olas dzeltenums
PAGATAVOŠANA:
- Sēnes smalki sakapājam.
- Nomizojam un sasmalcinām sīpolu. Liekam to sakarsētā pannā un apcepam 1 minūti. Tad pievienojam sēnes, sāli un cepam 5 – 7 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
- Dziļā bļodā liekam paprikas pulveri, maltus piparus un sāli. Visu samaisām, pievienojam olīveļļu. Turpat liekam arī sakapātu svaigo ķiploku un visu sajaucam.
- Vistas fileju no abām pusēm izklapējam. Ņemam pārtikas plēvi, izklājam uz darba virsmas. Tad apviļājam vistas fileju sagatavotajā paprikas – ķiploku maisījumā no abām pusēm. Liekam uz pārtikas plēves tā, lai veidotos taisnstūris. Pa virsu uzkaisām rīvēto sieru un izliekam saceptās sēnes. Tad uzberam pāri palikušo sieru.
- Ar plēves palīdzību fileju satinam ruletē. Tad satinam ruletes galus, lai tā satītos pēc iespējas ciešāk.
- Vēlreiz izklājam uz galda pārtikas plēvi un uz tās izliekam bekona šķēlītes. Liekam divās rindās, astoņas šķēlītes katrā rindā.
- Pa vidu bekona taisnstūrim liekam ruleti un rūpīgi noņemam pārtikas plēvi.
- Tad ar plēves palīdzību aptinam ruleti ar bekona šķēlītēm, sākumā no vienas puses, tad no otras. Sagatavoto ruleti pārliekam cepamajā formā, kas izsmērēta ar augu eļļu un noņemam pārtikas plēvi.
- Ruletes augšpusi apsmērējam ar olas dzeltenumu un liekam cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cepam 35 – 40 minūtes.
- Gatavo ruleti liekam traukā un pasniedzam.