Receptes
Torte “SNICKERS”
Torte pēc garšas ir ļoti līdzīga saldummīļu iecienītajam kārumam. Šķiet, tas ir viens no labākajiem desertiem!
SASTĀVDAĻAS:
Mīkla:
- 3 olas
- 1 glāze cukura
- 3 ēdamkarotes kakao
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 glāze miltu
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
1. krēms
- 3 glāzes piena
- 1 glāze mannā
- ¾ glāzes cukura
- 250 g sviesta
2. krēms
- 1 paciņa cepumu
- 0,5 litri vārīta iebiezinātā piena
- 200 g grauzdētu zemesriekstu
Glazūra:
- 200 g šokolādes
PAGATAVOŠANA:
- Mīklai – baltumus atdalām no dzeltenumiem. Baltumus saputojam ar cukuru, uzmanīgi pievienojam dzeltenumus un turpinām putot.
- Kakao sajaucam ar krējumu, pievienojam olām. Pieliekam miltus, cepamo pulveri un rūpīgi sajaucam.
- Mīklu sadalām divās daļās, lejam ar eļļu iesmērētā formā. Cepam divus biskvītus, 180 grādos 30 minūtes.
- Pirmajam krēmam: vārām mannā putru ar pienu, pieliekam cukuru. Atdzesējam, pieliekam sviestu.
- Otrajam krēmam: cepumus sasmalcinām, sajaucam ar iebiezināto pienu un zemesriekstiem. Zemesriekstus sasmalcināt nevajag.
- “Būvējam” torti: biskvīts, puse no pirmā krēma, otrais krēms, atlikušais pirmais krēms, otrais biskvīts.
- Pārlejam ar izkausētu šokolādi, dekorējam ar zemesriekstiem.
LAI LABI GARŠO!