Receptes
Torte “Rafaello”
Brīnišķīga gaisīga torte ar kokosriekstu skaidiņām un vieglu krēmu. To var pagatavot ikviena saimniece.
SASTĀVDAĻAS:
Biskvīts:
- Olas – 3 gab.
- Ūdens – 4 ēdamkarotes
- Cukurs – 150 g
- Milti – 100 g
- Kartupeļu ciete – 100 g
- Cepamais pulveris – 3 tējkarotes
- Kokosriekstu skaidiņas – 30 g
Krēms:
- Maskarpone siers – 500 g
- Iebiezinātais piens – ¾ kārbas
- Mandeles – 120 g
Rotāšanai:
- Kokosriekstu skaidiņas – 40 g
PAGATAVOŠANA:
- Olas saputot ar cukuru un ūdeni.
- Turpinot putot, pievienot pārējās biskvīta sastāvdaļas.
- Cepamās formas (diametrs 24 – 26 cm) dibenā ieklāt cepamo papīru un ieliet šķidro mīklu.
- Likt cepeškrāsnī 180 grādos uz 40 minūtēm. Gatavo biskvītu atdzesēt un ar maizes nazi gareniski sagriezt divās daļās.
- Mandeļu riekstus uz sausas pannas apgrauzdēt. Sasmalcināt.
- Maskarpone sieru saputot ar kondensēto pienu.
- “Būvēt” torti, izmantojot maliņas no folija vai apaļo cepamo formu. Pirmā kārta – biskvīts, otrā – puse no krēma, kas sajaukts ar mandelēm, trešā kārta – biskvīts, ceturtā – krēms.
- Virsējo krēma kārtu izlīdzināt ar nazi un likt gandrīz jau gatavo torti uz nakti ledusskapī.
- Pēc diennakts izņemt no ledusskapja, pārlikt uz liela šķīvja, apbārstīt ar kokosriekstu skaidiņām, rotāt ar marmelādes gabaliņiem, šokolādi, marcipānu un veseliem mandeļu riekstiem.
LAI LABI GARŠO!