“Slinkais Napoleons”. Pagatavojams vien 20 minūšu laikā!

“Slinkais Napoleons”. Pagatavojams vien 20 minūšu laikā!

Daudziem no mums ļoti garšo torte “Napoleons”, bet mēs pat nenojaušam, no kurienes šis nosaukums radies. Izrādās, ka tortes nosaukums radies svinot 100 gadus, kopš Napoleons tika padzīts no Krievijas. Par godu šim datumam tika radīti daudz un dažādi jauni ēdieni, un viens no tiem bija torte, kurai bija trīsstūrveida forma, kas simbolizēja slavenā karavadoņa galvassegu.
Mūsdienās “Napoleons” ieguvis mazliet citas aprises, taču nosaukums saglabājies. Piedāvājam jums pagatavot tortes slinko variantu.
Daudzas saimnieces iecienījušas šo torti, jo tās pagatavošana ir vienkārša, un izdodas ne sliktāk, kā klasiskais “Napoleons”. Izmēģiniet šo recepti un noteikti padalieties ar draugiem!

SASTĀVDAĻAS:

  • 800 g cepumu “Austiņas”
  • 1 litrs piena
  • 4 olas
  • 150 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 6 ēdamkarotes kviešu miltu
  • vaniļas cukurs – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Samaisiet olas ar cukuru un miltiem. Pievienojiet vaniļas cukuru, pielejiet pienu. Liekat masu uz lēnas uguns un vāriet nepārtraukti maisot, kamēr krēms kļūst biezāks. Kad krēms mazliet atdzisis, pieliekat sviestu un maisiet, līdz iegūstat viendabīgu masu.
  • Sākat “būvēt” torti. Pa vienam mērcējiet “Austiņas” krēmā un liekat uz šķīvja kārtu pa kārtai. Jums vajadzētu iznākt apmēram 5 – 6 cepumu kārtām.
  • Kad cepumi izlikti, apsmērējat tortes virsu un malas ar atlikušo krēmu, un apbārstiet ar cepumu drupačām.
  • Noliekat torti un brīdi malā, lai cepumu sasūktos ar krēmu.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt