Receptes
Saldējums – tas pats plombīrs, ko daudzi no mums dievināja savā bērnībā
Vai dažus no mums ik pa brīdim nepārņem nostalģija pēc tās saldējuma “briketītes”, tā kantainā garduma, kas bērnībā šķita tik bezgala garšīgs? Varam padalīties ar recepti, lai atkal varētu nobaudīt šo gardumu.
SASTĀVDAĻAS:
- iebiezinātais piens ar cukuru – 200 g
- saldais krējums 33% - 500 ml
- vafeļu plāksnes
PAGATAVOŠANA:
- 30 minūtes pirms gatavošanas sākuma ieliekat saldētavā trauku, kurā gatavosiet saldējumu un miksera putojamās slotiņas.
- Atdzesētajā traukā ielejiet saldo krējumu un putojiet ar maksimālo ātrumu, līdz tas kļūst biezs (apmēram 5 – 7 minūtes).
- Pielejiet iebiezināto pienu un putojiet ar mazu ātrumu apmēram vienu minūti, lai piens sajauktos ar saldo krējumu.
- Formā liekat vafeļu plāksni, pa virsu krējuma – kondensētā piena maisījumu un uzklājiet otru vafeļu plāksni.
- Liekat saldētavā uz vismaz četrām stundām.
- Izbaudiet bērnības garšu!
LAI LABI GARŠO!