Receptes
Salāti ar pupiņām, ķiploku grauzdiņiem un kūpinātu vistu
SASTĀVDAĻAS:
- 600 g vārītu pupiņu
- puse kūpinātas vistas
- 200 g rupjmaizes (ķieģelītis)
- 4 ķiploka daivas
- majonēze vai/un skābais krējums
- sāls pēc garšas
- 5 ēdamk. olīveļļas
PAGATAVOŠANA:
- Gatavo ķiploku grauzdiņus: rupjmaizi sagriež gabaliņos. Rupjmaizes gabaliņus ber uz cepmaplāts (kas izklāta ar cepamo papīru) un pārslaka ar eļļu. Liek krāsnī (180 grādi) un cep 5 minūtes.
- Krāsni izslēdz, bet plāti ar grauzdiņiem vēl kādu brīdi patur krāsnī.
- Ķiplokus notīra un izspiež ķiploku spiedē.
- Grauzdiņus apvīļā ķiplokos un pārkaisa ar sāli.
- Vistu atkaulo un sagriež gabaliņos.
- Bļodā liek pupiņas, pievieno vistu un grauzdiņus. Samaisa.
- Pārlej majonēzi un/ vai skābo krējumu un rūpīgi visu samaisa.
AVOTS: santasiedvesma.wordpress.com