Receptes
Raw jeb svaigēdāju kūka ar mango un avenēm
SASTĀVDAĻAS:
Pamatnei:
- 1 maza sauja dateļu bez kauliņiem
- 1 maza sauja kaltētu dzērveņu
- 1 maza sauja lazdu riekstu vai mandeļu
- 1 maza sauja kaltētu aprikožu
- 2 ēd.k. agaves sīrupa
Virsiņai:
- Liels, skaists gatavs mango
- Laims
- 2 ēd.k. kokosrieksta sviesta istabas temperatūrā
- 40ml agaves sīrupa
- Sauja svaigu vai saldētu aveņu
- Svaigas ogas dekorēšanai
PAGATAVOŠANA:
- Visas pamatnes satāvdaļas sablendē, bet ne līdz putras konsitencei, ir jāsajūt atsevišķo sastāvdaļu tekstūra.
- Mango nomizo, izņem kauliņu un sablendē kopā laima sulu, agaves sīrupu un kokosriekstu sviestu. Ja kāda no sastāvdaļām mango krēmā būs auksta, kokosriekstu sviests saivilksies sīkos graudiņos, un tā nebūs vēlamā konsistence.
- Atsevišķi sablendē avenes un izberž caur sietu, lai nebūtu kauliņu.
- Porciju trauciņos vispirms kārto riekstu masu, rūpīgi izlīdzinot, tad lej mango krēma kārtu, pa virsu aveņu biezeni un beigās dekorē ar svaigām ogām.