Kā pazemināt holesterīna un cukura līmeni, kā arī notievēt ar viena produkta palīdzību!
Ļoti izplatīts un veselīgs ēdiens, kurš jums noteikti jāiekļauj savā ēdienkartē! Protams, Jūs ne reizi vien esat dzirdējuši ka brokastis – tā ir pati svarīgākā ēdienreize. Tas ir tāpēc, ka pēc 10-12 stundu pārtraukuma Jums ir jāatjauno enerģijas krājumi organismā. Auzu pārslas – produkts, kuru lieto arvien vairāk un vairāk, pateicoties to labajām īpašībam,kuras ietekmē Jūsu veselību. Auzu pārslas uzlabo Jūsu gremošanu, attīra organismu un pasargā no vēža.
Pozitīvie aspekti ikdienā lietojot auzu pārslas:
Normalizējas holesterīna līmenis
Auzas satur aminoskābes, kuras sintezē lecitīnu aknās. Rezultātā tiek attīrīts organisms un tiek izvadīti toksīni. Tas arī attīra artērijas, izvadot uzkrājušos taukus, kuri uzkrājas tajās. Līdz ar to holesterīna līmenis tiek pazemināts un ir iespēja izvairīties no dažādām sirds – asinsvadu slimībām.
Pasargā no osteoporozes un hipotireozes
Kalcijs ir nepieciešams minerāls, lai uzturētu labu kaulu veselību. Ar gadiem, mūsu kauli zaudē arvien vairāk kalcija, kļust trausli un var rasties osteoporoze.Auzu pārslas, pateicoties bāgātīgam šī minerāla sastāvam tajās, novērš kaulu demineralizāciju, līdz ar ko var atvairīt osteoporozi. No otras puses auzu pārslas ir bagātas ar jodu, kurš ir vajadzīgs, lai veiksmīgi darbotos vairogdziedzeris. Rezultatā samazinās iespēja iegūt hipoteriozi.
Uzlabo gremošanas procesus, palīdz notievēt un cīnīties ar aizcietējumiem
Augsts šķiedrvielu saturs palīz cīnīties ar aizcietējumiem un samazināt skābes līmeni organismā. Šķiedrvielas satur lēni uzsūcošos ogļhidrātus, līdz ar ko organismā ilgāk saglabājas sāta sajūta, kas ļauj izvairīties no uzkodām starp ēdienreizēm un palīz Jums tievēšanas procesā.
Līdzeklis cīņā ar diabētu
Vēl viena lieliska īpašība – spēja samazināt cukura līmeni asinīs un uzlabot cietes uzsūkšanos. Rezultātā palīdz gan novērst saslimšanu ar diabētu, gan kontrolēt cukura līmeni slimības laikā.
Enerģētisks un pasargās no onkoloģiskajām slimībām
Auzu pārslas ir barojošas, līdz ar ko uztur organismā lielisku dabīgo enerģiju. Tāpēc tās ir labi lietot brokastīs. Auzu pārslu sastāvā esošās fitoķīmiskās vielas palīdz pret šūnu bojāšanos, kas tiek veicināts brīvo radikāļu ietekmē, tādā veidā palīdzot izsargāties no onkoloģiskām saslimšanām.
Auzu pārslas ir universāla pārtika!
Un auzu pārslas ir ļoti vienkāršs, bet efektīvs veids, lai attīrītu organismu, atbrīvotos no pietūkumiem un toksīniem.
Gatavojiet kokteiļus no augļiem, kuri Jums garšo. Lieliska kombinācija – sajaukt banānu ar zemenēm, pievienot jogurtu un pāris karotes auzu pārslu.
Lietojiet uzturā auzu pārslas un baudiet rezultātus!