Receptes
Marinēti pipari ziemai. Vienreiz pamēģinājuši, neaizmirsīsiet nekad!
Šī recepte man ir jau labu laiku. Gatavoju katru gadu, apmēram 40 – 50 litra burciņas.
Varam baudīt garšīgus marinētos piparus visas ziemas garumā!
SASTĀVDAĻAS:
- Saldie pipari – 7 kg
- Koriandrs un selerijas lapas – katrs pa 200 g
- Ķiploks – 1 gab
- Pipari graudiņos – 10 gab
- Lauru lapa
Marināde:
- Saulespuķu eļļa – 0,5 litri
- Ūdens – 0,5 litri
- 9% etiķis – 100 ml
- Sāls – 3 ēdamkarotes
- Cukurs – 100 g
PAGATAVOŠANA:
- Piparus attīrām no sēklām, griežam uz pusēm vai četrās daļās.
- Zaļumus sasmalcinām, ķiploku sagriežam šķēlītēs.
- Marinādei samaisām visas sastāvdaļas un uzvārām.
- Blanšējam piparus marinādē 5 minūtes.
- Karstos piparus liekam izkarsētās burkās, apberam ar zaļumiem un ķiploka šķēlītēm, uzlejam marinādi.
- Sterilizējam burkas.
- Ja to darām katlā, tā dibenā noteikti ieklājiet auduma salveti.
- No ūdens vārīšanās brīža, sterilizējam burkas 20 minūtes (viena litra burkas). Aizskrūvējam burkas.
- Apgāžam ar vākiem uz leju, ietinam segā, atstājam uz diennakti atdzist.
LAI LABI GARŠO!