Marinēti gurķi: visvienkāršākā recepte

Marinēti gurķi: visvienkāršākā recepte

Gatavojiet krājumus ziemai. Šodien piedāvājam marinētu gurķu recepti. Esam atraduši ļoti vienkāršu recepti.

SASTĀVDAĻAS:

  • Gurķi – tik, cik var ielikt trīs litru burkā
  • Sāls – 3 ēdamkarotes
  • Cukurs – 3 ēdamkarotes
  • 9% etiķis – 2 ēdamkarotes
  • Dilles
  • Ķiploks
  • Mārrutku lapas
  • Ķiršu lapas
  • Upeņu lapas

PAGATAVOŠANA:

  • Gurķus rūpīgi nomazgā. Šim nolūkam pat vari izmantot jaunu trauku mazgājamo sūkli. Tad iemērc tos aukstā ūdenī uz divām stundām.
  • Nogriez gurķiem galiņus. Izkarsētās burkās liec visas garšvielu lapas dilles un ķiploku, piepildi līdz augšai ar gurķiem.
  • Aplej visu ar verdošu ūdeni, nosedz ar vāciņu un atstāj uz 20 minūtēm.
  • Šķidrumu nolej un uzvāri. Atkal aplej gurķus. Tā atkāro vēl divas reizes.
  • Pievērs uzmanību tam, ka katru reizi ūdens ir mazliet jāpielej, jo vārīšanās procesā tas iztvaiko.
  • Trešajā uzvārīšanas reizē pieliec sāli un cukuru, kad ūdens uzvārījies, pielej etiķi.
  • Tagad gurķi jāaplej ar marinādi pēdējo reizi un burkas jāaizskrūvē. Marinētie gurķi ir gatavi!

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt