Receptes
Marinēti gurķi: visvienkāršākā recepte
Gatavojiet krājumus ziemai. Šodien piedāvājam marinētu gurķu recepti. Esam atraduši ļoti vienkāršu recepti.
SASTĀVDAĻAS:
- Gurķi – tik, cik var ielikt trīs litru burkā
- Sāls – 3 ēdamkarotes
- Cukurs – 3 ēdamkarotes
- 9% etiķis – 2 ēdamkarotes
- Dilles
- Ķiploks
- Mārrutku lapas
- Ķiršu lapas
- Upeņu lapas
PAGATAVOŠANA:
- Gurķus rūpīgi nomazgā. Šim nolūkam pat vari izmantot jaunu trauku mazgājamo sūkli. Tad iemērc tos aukstā ūdenī uz divām stundām.
- Nogriez gurķiem galiņus. Izkarsētās burkās liec visas garšvielu lapas dilles un ķiploku, piepildi līdz augšai ar gurķiem.
- Aplej visu ar verdošu ūdeni, nosedz ar vāciņu un atstāj uz 20 minūtēm.
- Šķidrumu nolej un uzvāri. Atkal aplej gurķus. Tā atkāro vēl divas reizes.
- Pievērs uzmanību tam, ka katru reizi ūdens ir mazliet jāpielej, jo vārīšanās procesā tas iztvaiko.
- Trešajā uzvārīšanas reizē pieliec sāli un cukuru, kad ūdens uzvārījies, pielej etiķi.
- Tagad gurķi jāaplej ar marinādi pēdējo reizi un burkas jāaizskrūvē. Marinētie gurķi ir gatavi!
LAI LABI GARŠO!