Mandarīnu ievārījums

Mandarīnu ievārījums

Sastāvdaļas:

  • Mandarīni 1 kg
  • Apelsīns 1 gb
  • Cukurs 1 kg
  • Ūdens 1 glāze
  • Samalts ingvers 2 tējkarotes
  • Vanilīns 10 g

Pagatavošana:

1. Nomizojiet mandarīnus un katru augļi sadaliet daiviņās. To pašu arī izdariet ar apelsīnu.

2. Citrusaugļus ielieciet dziļā katlā, aplejiet ar ūdeni un atstājiet uz 8 stundām.

3. Kad augļi ir nostāvējušies, uzlieciet katliņu uz plīts un pievienojiet ingveru.

4. Pēc tam kad ievārījums ir uzvārījies, samaziniet uguni un vāriet citrusaugļu masu apmēram 1,5 stundu, neaizmirstot ik pēc laiciņa samaisīt.

5. Pēc tam pievienojiet vanilīnu un cukuru un pavāriet vēl 1,5 stundu.

6. Ielejiet ievārījumu pirms tam sterilizētās un obligāti sausās stikla burkās un aiztaisiet ar metāla vāciņiem.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!