Mājās pagatavots kvass

Mājās pagatavots kvass

SASTĀVDAĻAS:

  • 400 g rupjmaize
  • 4 litri ūdens
  • 10 grami svaigais raugs
  • 150 g cukurs
  • 50 g rozīnes

PAGATAVOŠANA:

  • Nomazgā rozīnes.
  • Sagriež maizi mazos gabaliņos un cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, kamēr maize iegūst zeltainu nokrāsu.
  • Pēc maizes izņemšanas no cepeškrāsns, to uzreiz ieliec trīs litru burkā.
  • Maizi aplej ar diviem litriem verdoša ūdens un tad burkai uzliek vāku. Burku atstāj uz galda, līdz tā pilnībā atdziest.
  • Caur marli izlej visu šķidrumu, bet to neizmet.
  • Presēto maizi atgriez burkā un vēlreiz pārlej ar diviem litriem verdoša ūdens. Uzliec burkai vāku. Šoreiz atstāj uz divām stundām.
  • Vēlreiz nokāšam šķidrumu un lejam to atkal burkā. Ja ir nogulsnes, izlej tās izlietnē.
  • Svaigu raugu ieliec glāzē, piepildi to ar nelielu daudzumu kvasa, rūpīgi samaisi. Tiklīdz raugs ir pilnībā izšķīdis, ielej to traukā ar sagatavoto kvasa šķidrumu.
  • Pievieno cukuru, nomazgātās rozīnes un maisi tik ilgi, kamēr izšķīst cukurs
  • Pārklāj trauku ar vāku un atstāj vismaz uz 8 stundām istabas temperatūrā.
  • Kvasu pildi pudelēs vai burkās, cieši pārklāj ar vāku un ievieto ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
  • Atver pudeli vai burku ļoti uzmanīgi, jo mājās gatavots maizes kvass mēdz putot tikpat stipri kā šampanietis.

Priekā!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!