Maltās gaļas kotletes ar tomātiem, kas būs bezgala sulīgas un mīkstas

Maltās gaļas kotletes ar tomātiem, kas būs bezgala sulīgas un mīkstas

Sastāvdaļas:

  • Maltā cūkgaļa un liellopu gaļa - 400 g.
  • Ūdens - 150 ml.
  • Sīpols - 1 gab.
  • Tomāts - 150 g.
  • Oregano, sausais baziliks - pēc garšas.
  • Rīvmaize- 2 ēd.k. l.
  • Krievu siers - 150 g.
  • Sāls un pipari - pēc garšas.

Pagatavošana:

Pārlejiet malto gaļu dziļā bļodā un pievienojiet rīvētu sīpolu. Samaisiet sastāvdaļas.

Sāls pēc garšas, pievieno nedaudz piparus, kā arī garšvielas. Šim ēdienam vislabāk der sausais oregano un baziliks.

Maltai gaļai pievieno arī rīvmaizi un samaisa. Ļaujiet maltajai gaļai kādu laiku nostāvēties, lai rīvmaize kļūtu mitra un piešķirtu maltajai gaļai vēlamo blīvumu.

Jāveido - labāk ar slapjām rokām - mazas kotletītes, un tad tās liek karstumizturīgā formā, nedaudz uzspiežot virsū.

Tomātus vajadzētu sagriezt sloksnēs. Tomāti ir piemēroti vai nu svaigi, vai saldēti – pēc īpašībām tie nemaz neatšķiras.

Cietais siers ir jāsarīvē un jāapvieno ar sasmalcinātiem tomātiem.

Tagad katrai kotletei virsū liek iegūto tomātu un siera maisījumu.

Cepamajā traukā ielej nedaudz ūdens, lai kotletes nepiedeg. Liec veidni uz pusstundu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem.

Gatavas kotletes var pasniegt ar jebkuru piedevu, kā arī izrotāt ar dažiem zaļumiem pēc jūsu gaumes.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!