Mājās pagatavoti čipsi. Kraukšķīgi un barojoši

Mājās pagatavoti čipsi. Kraukšķīgi un barojoši

SASTĀVDAĻAS:

  • milti — 250 g
  • sviests vai margarīns — 250 g
  • sāls —  1\ 4 t.kar.
  • cukurs — 1 t. kar. bez virsas
  • ūdens — 1\ 2 glāzes
  • cietais siers — 300 g
  • šķiņķis — 200 g

PAGATAVOŠANA:

  • Slinkajai mīklai: sakapāt sviestu sīkos gabaliņos, sajaukt ar  miltiem, sāli, cukuru. Pievienot ūdeni, samaisīt, izveidot bumbu un ielikt to saldētavā.
  • Sarīvēt sieru uz vidējās rīves un  smalki sagriezt šķiņķi.
  • Izņemt mīklu no saldētavas un izrullēt plāceni aptuveni 0.5 cm biezumā.
  • Uz plāceņa izlikt šķiņķi un sieru.
  • Satīt ruletē no abām pusēm. Satīt mīklu cenšamies stingri un ātri, savādāk mīkla sāks atkust. Sagriezt ruletīti šķēlēs apmēram  5-7 mm biezumā. Piešķirt sirds formu un izlikt cepumus cepešpannā, kur ieklāts cepamais papīrs.
  • Cept cepeškrāsnī 200 C temperatūrā.

Labu apetīti!

Avots: coocook.me

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!