Receptes
Mājās pagatavoti čipsi. Kraukšķīgi un barojoši
SASTĀVDAĻAS:
- milti — 250 g
- sviests vai margarīns — 250 g
- sāls — 1\ 4 t.kar.
- cukurs — 1 t. kar. bez virsas
- ūdens — 1\ 2 glāzes
- cietais siers — 300 g
- šķiņķis — 200 g
PAGATAVOŠANA:
- Slinkajai mīklai: sakapāt sviestu sīkos gabaliņos, sajaukt ar miltiem, sāli, cukuru. Pievienot ūdeni, samaisīt, izveidot bumbu un ielikt to saldētavā.
- Sarīvēt sieru uz vidējās rīves un smalki sagriezt šķiņķi.
- Izņemt mīklu no saldētavas un izrullēt plāceni aptuveni 0.5 cm biezumā.
- Uz plāceņa izlikt šķiņķi un sieru.
- Satīt ruletē no abām pusēm. Satīt mīklu cenšamies stingri un ātri, savādāk mīkla sāks atkust. Sagriezt ruletīti šķēlēs apmēram 5-7 mm biezumā. Piešķirt sirds formu un izlikt cepumus cepešpannā, kur ieklāts cepamais papīrs.
- Cept cepeškrāsnī 200 C temperatūrā.
Labu apetīti!
Avots: coocook.me