Ļoti garšīga mājās gatavota tomātu mērce

Ļoti garšīga mājās gatavota tomātu mērce

Piedāvājam jūsu uzmanībai populāras mērces recepti, kuru varēs pagatavot pat kulinārs – iesācējs.
Tomāti ir visā pasaulē ļoti iecienīti dārzeņi. Tāpēc no tiem tiek gatavotas dažādas garšīgas mērces. Piedāvājam jums universālu recepti. To var pievienot dažādiem ēdieniem, kā arī baudīt kopā ar jau gatavu maltīti. Mērce lieliski harmonēs ar vistu, zivi, gaļu un dārzeņiem. Vēl vairāk – šī tomātu mērce ir vērtīga un veselīga jūsu organismam.

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg tomātu
  • 3 āboli
  • 2 burkāni
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 ēdamkarotes etiķa
  • pipari
  • ķiploks

PAGATAVOŠANA:

  • Tomātus, nomizotus ābolus un notīrītus burkānus samaļam gaļas mašīnā. Pieberam cukuru, pielejam etiķi un liekam uz uguns vārīties. Ļaujam pavārīties 20 minūtes.
  • Tad pieliekam caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku un piparus. Rūpīgi samaisām.
  • Masu liekam izkarsētās burkās un sterilizējam katlā ar ūdeni. Katla apakšā obligāti ieklājam dvieli.
  • Burkas aizvalcējam un liekam ar vākiem uz leju . Atstājam atdzist apmēram 12 stundas.
  • Tad liekam uzglabāt vēsā, tumšā vietā.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!