Receptes
Korejiešu salāti ziemai. Kaut ko tik garšīgu vēl nebūsiet gatavojuši!
Tā kļūs par jūsu visiecienītāko uzkodu!
SASTĀVDAĻAS:
- 2 kg ēvelētu balto galviņkāpostu
- 350 g sīpolu, sagrieztu gredzenos vai pusgredzenos
- 1,5 kg rīvētu burkānu
- 150 – 200 g ķiploku
- 125 g cukura
- 2 ēdamkarotes sāls
- 250 ml 9% etiķa
- 250 ml saulespuķu eļļas
- 2 tējkarotes maltu melno piparu
- 1,5 tējkarotes sarkano piparu
- 4 tējkarotes malta koriandra
- Pēc vēlēšanās varat pievienot kardamonu, kaltētu baziliku, kurkumu, ingveru, maltas lauru lapas.
PAGATAVOŠANA:
- Ēvelējam kāpostus, sasmalcinām visus dārzeņus un liekam lielā bļodā. Ar ķiploku spiedi izspiežam ķiplokus, pieliekam sāli, cukuru, pielejam eļļu un etiķi, pieliekam garšvielas. Visu rūpīgi sajaucam ar rokām, bet nesaspiežam!
- Liekam salātus tīrās burkās, liekam plastmasas vāciņus un atstājam uz diennakti istabas temperatūrā. Nākamajā dienā pieliekam katrā burciņā vēl salātus, jo pa nakti tie būs mazliet “nosēdušies”. Pēc tam burkas liekam vēsā vietā.
LAI LABI GARŠO!