Receptes
Kečups “MAIGAIS”
Kečups “Maigais” – tāds gardums, pirkstiņus vien aplaizīsi!
SASTĀVDAĻAS:
- 4 kg tomātu (ja ir, tad labāk plūmju tomātus)
- 6 lieli sīpoli
- 0,5 kg skābu ābolu
- 3 sarkanie saldie pipari
- 2 asie pipari (es lieku 1/3 daļu no pipara, man asuma pietiek)
- 5 ķiploka daiviņas
- 10 graudiņi melno vai smaržīgo piparu
- 10 lauru lapas
- 2 ēdamkarotes sāls
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 1 tējkarote maltu piparu
- 300 g cukura
- 70 g 9% etiķa
PAGATAVOŠANA:
- Tomātus, ābolus, saldos piparus sagriezt četrās daļās. Pielikt sagrieztas ķiploka daiviņas, aso piparu, sagrieztu četrās daļās (ja vēlaties, lai kečups būtu asāks, atstājiet sēklas, ja nē, sēklas izņemiet), sīpolu sagriezt lielos gabalos.
- Pielikt piparu graudiņus, lauru lapas, kanēli, maltos piparus, sāli un cukuru.
- Visu rūpīgi samaisiet. Likt uz uguns. Kolīdz katla saturs sāk burbuļot, samazināt uguni un vārīt 1,5 stundas, ik pa brīdim apmaisot.
- Pieliet 70 g etiķa un karsēt vēl 30 minūtes. Uguni izslēgt.
- Masu sablendēt.
- Praktiski gatavo kečupu likt uz uguns, uzvārīt un saliet izkarsētās burkās.
- Aizskrūvēt, apgriezt ar vākiem uz leju, ietīt segā un atdzesēt.
- No vienas porcijas sanāk 3 litri kečupa.
LAI LABI GARŠO!