Receptes
Kartupeļu – siera sacepums. Ja jums mājās ir tikai šie divi produkti, vakariņas varat pagatavot 40 minūtēs!
Noteikti pagatavojiet šo ēdienu – nenožēlosiet! Šo sacepumu spēs pagatavot pat jūsu vīrs! To varat pasniegt kā pamatēdienu vai piedāvāt kā piedevu gaļas ēdieniem. Gatavošana paņems maz laika, bet rezultāts pārspēs cerēto!
SASTĀVDAĻAS:
- 6 vidēja izmēra kartupeļi
- 2 olas
- 4 daiviņas ķiploka
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma vai majonēzes
- 100 g cietā siera
- sāls, pipari – pēc garšas
- sviests
PAGATAVOŠANA:
- Kartupeļus ar visu mizu novāriet pusgatavus, atdzesējiet, nomizojiet, sagriežat šķēlītēs un izklājiet cepamajā traukā, kas sasmērēts ar sviestu. Uzberat mazliet sāli un piparus.
- Uz rīves sarīvējiet cieto sieru, samaisiet to ar olām.
- Olu – siera masai piejauciet krējumu vai majonēzi.
- Ķiploku izspiediet ķiploku spiedē. Svaigās dilles sasmalciniet.
- Pa virsu kartupeļiem lejat olu – siera – krējuma masu, kurai piejaukts ķiploks un dilles. Cepat cepeškrāsnī, 180 grādos, apmēram 40 minūtes.
- Sacepumu varat pasniegt ar skābo krējumu un marinētiem gurķiem.
LAI LABI GARŠO!