Receptes
Kāpostu tīteņi cepeškrāsnī. Aizkarpatu recepte – garšīgāki, nekā parastie tīteņi!
Visgaršīgākie kāpostu tīteņi ir tie, kas pagatavoti pēc šīs, Aizkarpatu receptes. Ziemā šajā reģionā jums tos pasniegs ar rīsiem un sēnēm, ietītus skābētu kāpostu lapās, bet vasarā – apetīti rosinošas gaļas ruletītes tiks ietītas svaigu kāpostu lapās un ceptas cepeškrāsnī.
SASTĀVDAĻAS:
- baltie galviņkāposti – 3 kg
- cūkgaļa – 1 kg
- speķis – 150 g
- skābais krējums – 130 g
- tomātu pasta – 30 g
- ūdens – 1,5 litri
- sāls – pēc garšas
- malti melnie pipari – pēc garšas
- sīpoli – 2 gab.
PAGATAVOŠANA:
- Kāpostu novāriet un sadaliet lapās.
- Sīpolu smalki sagriežat un apcepat kopā ar speķi.
- Gaļu sagriežat plānās šķēlēs, izklapējiet, uzberat sāli un piparus.
- Uz kāposta lapas liekat izklapētu cūkgaļu, tai pa virsu tējkaroti apcepto sīpolu.
- Satiniet ruletītē.
- Trauka apakšu izklājiet ar veselām kāpostu lapām, pa virsu liekat satītās ruletītes, pārlejiet ar karstu ūdeni, pieliekat sāli un piparus.
- Ūdenim jāpārklāj tīteņi par 1 – 2 cm.
- Pieliekat tomātu pastu un skābo krējumu.
- Trauku liekat cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 160 grādiem, uz 30 – 40 minūtēm.
- Gatavos tīteņus pārberiet ar smalku sagrieztiem zaļumiem un sasmalcinātu ķiploku. Pasniedziet karstu.
LAI LABI GARŠO!