Kāpostu tīteņi cepeškrāsnī. Aizkarpatu recepte – garšīgāki, nekā parastie tīteņi!

Kāpostu tīteņi cepeškrāsnī. Aizkarpatu recepte – garšīgāki, nekā parastie tīteņi!

Visgaršīgākie kāpostu tīteņi ir tie, kas pagatavoti pēc šīs, Aizkarpatu receptes. Ziemā šajā reģionā jums tos pasniegs ar rīsiem un sēnēm, ietītus skābētu kāpostu lapās, bet vasarā – apetīti rosinošas gaļas ruletītes tiks ietītas svaigu kāpostu lapās un ceptas cepeškrāsnī.

SASTĀVDAĻAS:

  • baltie galviņkāposti – 3 kg
  • cūkgaļa – 1 kg
  • speķis – 150 g
  • skābais krējums – 130 g
  • tomātu pasta – 30 g
  • ūdens – 1,5 litri
  • sāls – pēc garšas
  • malti melnie pipari – pēc garšas
  • sīpoli – 2 gab.

PAGATAVOŠANA:

  • Kāpostu novāriet un sadaliet lapās.
  • Sīpolu smalki sagriežat un apcepat kopā ar speķi.
  • Gaļu sagriežat plānās šķēlēs, izklapējiet, uzberat sāli un piparus.
  • Uz kāposta lapas liekat izklapētu cūkgaļu, tai pa virsu tējkaroti apcepto sīpolu.
  • Satiniet ruletītē.
  • Trauka apakšu izklājiet ar veselām kāpostu lapām, pa virsu liekat satītās ruletītes, pārlejiet ar karstu ūdeni, pieliekat sāli un piparus.
  • Ūdenim jāpārklāj tīteņi par 1 – 2 cm.
  • Pieliekat tomātu pastu un skābo krējumu.
  • Trauku liekat cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 160 grādiem, uz 30 – 40 minūtēm.
  • Gatavos tīteņus pārberiet ar smalku sagrieztiem zaļumiem un sasmalcinātu ķiploku. Pasniedziet karstu.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!