Pildīti kartupeļi ar bekonu

Pildīti kartupeļi ar bekonu

SASTĀVDAĻAS:

  • kartupeļi – 3 – 4 gab.
  • augu eļļa
  • bekons – 100 gr
  • sviests – 80 gr
  • sarīvēts mocarella siers – 150 gr
  • ķiploka pārslas – 1 tējkarote
  • piens – 2 ēdamkarotes
  • svaigas dilles – 20 gr
  • sāls
  • pipari

PAGATAVOŠANA:

Kartupeļus nomazgāt, nosusināt un bagātīgi apsmērēt ar augu eļļu.

Likt cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 220 grādiem un cept 60 minūtes, līdz tie pilnībā gatavi.

Sagriezt gareniski uz pusēm un atdzesēt.

Ar karotes palīdzību uzmanīgi izņemt kartupeļa mīkstumu, atstājot apceptās miziņas kā “laiviņas”.

Kartupeļu mīkstumu likt bļodā un sastampāt.

Masai pielikt sāli, piparus, ķiploku pārslas, sviestu, pusi sarīvēta siera, siltu pienu un smalki sakapātas dilles. Visu rūpīgi samaisīt.

Kartupeļu “laiviņas” likt cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Katrā “laiviņā” likt pildījumu, cieši piespiežot.

Bekonu uzspraust uz koka iesmiņiem un pārlikt katrai kartupeļu “laiviņai” kā buru.

Pārbērt atlikušo rīvēto sieru un likt cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 160 grādiem uz 5 minūtēm, līdz siers izkusis.

Pārbērt ar sakapātām dillēm.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!