Receptes
Kalmāru salāti ar kausēto sieru
SASTĀVDAĻAS:
- kalmāri – 300 G
- olas – 2 GAB.
- zaļumi
- kausētais siers– 1 gb.
- ķiploki – 2 daiviņas majonēze
PAGATAVOŠANA:
- Kalmārus nomazgāt, izņemt iekšas, attīrīt no plēves un izņemt skrimsli. Tad tos novārīt, liekot verdošā sālsūdenī un vārīt divas minūtes.
- Kalmārus izņemt no ūdens, atdzesēt, sagriezt salmiņos.
- Kausēto sieriņu sarīvēt uz rupjās rīves (pirms tam to atdzesēt ledusskapī).
- Olas novārīt un sagriezt kubiņos. Zaļumus smalki sakapāt.
- Ķiplokus saspiest ķiploku spiedē un sajaukt ar majonēzi.
- Sajaukt kalmārus ar sieru, olām un zaļumiem.
- Aizdarīt ar majonēzi, kas sajaukta ar ķiplokiem.
LAI LABI GARŠO!