Kabači ar ķiplokiem ziemai

Kabači ar ķiplokiem ziemai

Piedāvājam jums uzreiz divas sagataves ziemai no kabačiem un ķiplokiem. Tas ir lielisks duets, labāku neizdomāsiet! Kabačiem tik ļoti patīk ķiploks, ka tie bagātina sevi ar tā aromātu, kļūst piesātināti un aromātiski. Pirmajā receptē kabačus iemarinēsim ķiploku mērcē. Sanāks izcila garša! Otrajā pagatavosim kraukšķīgus marinētus kabačus ar burkāniem un ķiplokiem. Esat ieintriģēti? Tad izlasiet receptes un – uz priekšu!

PIRMĀ RECEPTE

SATĀVDAĻAS:

  • Kabači – 2 kg
  • Ķiploki – 2 galviņas
  • Sāls – 1 ēdamkarote
  • Cukurs – 0,5 glāzes
  • Augu eļļa – 100 g
  • 9% etiķis – 100 ml

PAGATAVOŠANA:

  • Kabačus nomizojiet, attīriet no sēklām, ķiplokus notīriet.
  • Kabačus sagriežat kubiņos. Ķiploku izspiežat caur ķiploku spiedi.
  • Kabačus sajauciet ar ķiplokiem, sāli, cukuru un augu eļļu. Atstājiet uz 30 minūtēm.
  • Uzvāriet ūdeni.
  • Kabačus liekat puslitra burkā, lejiet karsto ūdeni un burkas liekat katlā ar karstu ūdeni. Katla apakšā obligāti ieliekat dvieli. No ūdens vārīšanās brīža burkas sterilizējiet 20 minūtes, aizskrūvējiet, ietiniet segā un atstājiet līdz pilnīgai atdzišanai.

OTRĀ RECEPTE

SASTĀVDAĻAS:

  • Mizoti kabači – 1,1 kg
  • Burkāni – 100 g
  • Ķiploki – 50 g

Marinādei:

  • Ūdens – 250 ml
  • Sāls – 1 ēdamkarote
  • Cukurs – ¼ glāzes
  • Augu eļļa – 125 ml
  • 9% etiķis – 55 ml

PAGATAVOŠANA:

  • Kabačus nomizojiet, attīriet no sēklām, sagriežat kubiņos.
  • Pagatavojiet marinādi – ūdenim pieberat sāli, cukuru, pielejiet augu eļļu un etiķi, uzvāriet.
  • Karstajā marinādē liekat kabačus, pavāriet apmēram 8 minūtes.
  • Nomizotus burkānus sarīvējiet, ķiplokus izspiediet ķiploku spiedē.
  • Pieliekat karstajiem kabačiem burkānus un ķiplokus, pavāriet vēl piecas minūtes. Liekat kabačus izkarsētās burkās un aizvalcējiet.
  • Burkas liekat ar vākiem uz leju, sasedziet un ļaujiet pilnībā atdzist.
  • Pateicoties tam, ka kabači ilgi nevārās, tie izdodas ļoti kraukšķīgi un sulīgi!
  • Nevaru pateikt, kura recepte ir garšīgāka, abas ir pa savam garšīgas, aromātiskas un neatkārtojamas. Tāpēc katru gadu cenšos sagatavot kabačus pēc abām receptēm.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt