Kā sasaldēt zemenes. Vienkāršas viltībiņas, kas palīdz saglabāt zemeņu aromātu.

Kā sasaldēt zemenes. Vienkāršas viltībiņas, kas palīdz saglabāt zemeņu aromātu.

Kā sasaldēt zemenes? It kā jau nekā sarežģīta, un tomēr… Mana vīramāte prot sasaldēt visgaršīgākās zemenes pasaulē. Pat ziemā tās ir tik aromātiskas un garšīgas, ka nav iespējams atrauties no bļodas. Es, kā priekšzīmīga skolniece, mācos no gudrākajiem un gatavoju pēc vīramātes metodes. Vēlos, lai arī jūsu zemenes ziemā būtu tikpat garšīgas un aromātiskas.

Lūk, recepte.

  • Zemenes nomazgājiet. Tās jāmazgā mazās porcijās, lai neiesūktu ūdeni.
  • Pēc tam liekat tās uz papīra dvieļa. Lai apžūst 20 minūtes.
  • Notīriet tās, katru pārgriežat uz pusēm.
  • Liekat traukā, pirmo kārtu ar griezuma vietu uz augšu, bagātīgi apberat ar cukuru, otro kārtu ar griezuma vietu uz leju. Tā turpiniet, līdz trauks pilns.
  • Fotogrāfijā redzams, ka sanāk vesela zemene.
  • Pa virsu bagātīgi apbārstīt ar cukuru.
  • Pa virsu lieku pārtikas plēvi, lai formētu kvadrātveida formu.
  • Lieku saldētavā.
  • Pēc dažām dienām zemenes var no trauka izņemt, ielikt maisiņā un jums būs kompakta, glīta kvadrātveida forma.
  • Šādā veidā saldētas zemenes vienu virs otras varat likt saldētavā, tās neaizņems daudz vietas.
  • Lūk, pavisam vienkārši. Varēsiet visu ziemu baudīt aromātiskās dārza veltes.
LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt