Ideāla galerta pagatavošanas noslēpumi. Šis ir jāzina katrai saimniecei

Ideāla galerta pagatavošanas noslēpumi. Šis ir jāzina katrai saimniecei

Sagatavojat piezīmju grāmatiņu, un ierakstiet tajā dažus noslēpumus, ar kuriem jūsu galerts vienmēr sanāks izcils.

Jūs taču man piekritīsiet, ka daudziem cilvēkiem garšo galerts. Jo tas ir ne tikai veselīgs, bet arī garšīgs!
Diemžēl ne katrai saimniecei zināms, kā pareizi izvārīt galertu, lai tas būtu caurspīdīgs un tajā pašā laikā labi savārīts un ļoti aromātisks.

Pirms galerta pagatavošanas, gaļu vajag rūpīgi nomazgāt un iemērkt ūdenī uz 4-6 stundām. Galertam labāk ņemt šņukuru, liellopa vai cūkas kājas, stilbus un asti, tie labāk recē. Izvēlieties gaļu, pēc paša vēlēšanās.

  • Sagatavoto gaļu liekat katliņā un pārlejat ar ūdeni, lai ūdens tikai nedaudz pārklāj gaļu, uzvāriet. Nolejat ūdeni, gaļu nomazgājat zem tekoša ūdens, un atkal ieliekat katlā. Tagad lejat ūdeni, lai tas pārklātu gaļu uz 7 centimetriem.
  • Tiklīdz uzvārīsies, uzreiz noņemat putas, tad pēc laika atkal noņemat putas.
  • Galertam vajag sutināties uz ļoti lēnas uguns. Nekādā gadījumā nedrīkst vārīties. Vislabāk likt katlu uz dalītāja. Vārām galertu 4-6 stundas.
  • Sāli labāk pievienot nevis vārīšanas sākumā, bet pāris stunda pirms vārīšanās beigām.
  • Tad pievienojam pētersīļa sakni, burkānu, sīpolu- aromātam. Lai galertam būtu zeltaina nokrāsa, marles maisiņā jāiesien sauju sīpolu mizu, un visu pavāram vēl kādu stundu.
  • Kad izslēdzam uguni, ļaujam galertam nostādināties vēl 20 minūtes. Pēc tam ar putu karoti izņemam gaļu, dārzeņus varēs izmantot dekorēšanai.
  • Buljonu vajag izkāst caur sietu vai marli, salocītu vairākās kārtās.
  • Gaļu atkaulojam, sagriežam gabaliņos, izliekam vajadzīgās formās un pārlejam ar buljonu. Kad atdzisīs, liekam ledusskapī līdz pilnīgai sastingšanai.

Šādi vienkārši padomi palīdzēs katrai saimniecei pagatavot savu ideālaiu galertu.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt