Humuss ar saldajiem pipariem un ķiplokiem

Humuss ar saldajiem pipariem un ķiplokiem

SASTĀVDAĻAS:

  • turku zirņi – 250 g
  • saldie sarkanie pipari – 2 gab.
  • ķiploki –2 daiviņas
  • olīveļļa – 4 ēdamkarotes
  • sezama sēklas – 2 ēdamkarotes
  • kumīns – 1 ēdamkarote
  • soda – ¼ tējkarotes
  • sāls
  • citronu sula

PAGATAVOŠANA:

Turku zirņus apliet ar ūdeni, atstāt uz nakti, no rīta noskalot, apliet ar svaigu ūdeni, uzlikt vārīties. Uzvārīt, piebērt ¼ tējkaroti sodas, noputot, uzlikt vāku, uguni nogriezt uz minimālo režīmu, vārīt divas stundas, līdz zirņi ir pilnībā mīksti.

Protams, var iet vienkāršāko ceļu un nopirkt jau gatavus turku zirņus bundžā vai eko kastītē.

Piparus apsmērēt ar eļļu, ietīt folijā, un likt cepeškrāsnī, kas iepriekš sakarsēta līdz 220 grādiem uz 20 minūtēm. Tad ļaut atdzist, neiztinot no folijas. Pēc tam to noņemt, piparus nomizot, izņemt sēklas, sulu ieliet blenderī.

Kumīnu apcept uz sausas pannas, sezamu samalt kafijas dzirnaviņās. Abus samaisīt, pievienot sāli, saberzt. Blenderī likt turku zirņus, sagrieztu ķiploku, piparus, garšvielas, pieliet citrona sulu un visu sablendēt, līdz biezeņa konsistencei.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!