Gurķu salāti ziemai. Bez pasterizēšanas

Gurķu salāti ziemai. Bez pasterizēšanas

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg gurķu
  • 2 sarkanās paprikas
  • 3 lieli sīpoli
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 80 ml galda etiķa
  • 80 ml eļļas
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • bunte ar dillēm

PAGATAVOŠANA:

  • Papriku un nomizotus gurķus sagriež vienādos gabaliņos, sīpolus pārgriež un pusēm un sagriež, ķiploku saspiež, dilles sasmalcina. Visu saliek bļodā, pārlej eļļu, etiķi, sāliun cukura maisījumu.
  • Atstāj uz vairākām stundām vai pat uz nakti, lai sastāvdaļas atsulojas. Lai labāk atdalītos sula, pāris reižu apmaisa.
  • Tad dārzeņus liek katlā un pavāra aptuveni 5-10 minūtes. Tiklīdz gurķi kļūst gaiši, beidz vārīt.
  • Salātus karstus pilda burkās ar skrūvējamu metāla vāciņu.
  • Nav jāpasterizē. Ļoti labi uzglabājas.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!