Receptes
Aukstā zupa GASPAČO
Piedāvājam jums gardas vasaras dārzeņu zupas recepti. Spānijā to visbiežāk pasniedz karstajā laikā. Tai ir viegla un atsvaidzinoša garša. Šai zupa netiek pievienota gaļa, tāpēc to iecienījuši vegāni un veģetārieši. Pagatavot gaspačo var pavisam viegli un ātri.
NEPIECIEŠAMIS PRODUKTI:
- 500 g tomātu
- 1 sīpols
- 1 konservēts pipars
- 1 gurķis
- 600 ml tomātu sulas
- Koriandrs
- 40 – 50 ml sarkanvīna etiķa
- Olīveļļa
- Tabasko mērce
SĀKAM GATAVOT:
- Tomātus nomazgājam un sagriežam palielos gabalos. Sīpolu notīrām un sagriežam četrās daļās. Piparu sagriežam lielos gabalos, gurķi sagriežam palielos gabalos. Sagatavotos produktus liekam blenderī un sasmalcinām līdz biezeņveida konsistencei. Mazliet tomātu, gurķu un sīpolu atstājam nesasmalcinātus, tie mums noderēs vēlāk.
- Biezenim pievienojam olīveļļu, sarkanvīna etiķi, tomātu sulu, Tabasko mērci un sasmalcinātu koriandru.
- Sagriežam gabaliņos atlikušos dārzeņus. Pievienojam zupai. Pievienojam sāli un piparus pēc garšas. Visu samaisām un liekam gatavo zupu ledusskapī. Atdzesējam un pasniedzam.
LAI LABI GARŠO!