Receptes
Cepumu – iebiezinātā piena krēma kūka, kas garšo lieliski
SASTĀVADAĻAS:
- 300 g cepumu (vieslabāk derēs "Selgas" cepumi)
- 400 ml iebiezinātā piena
- 80 g sviests
- 1/2 citrona
- 3 olu dzeltenumi
- ogas dekorēšanai
PAGATAVOŠANA:
- Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu, tad iegūto masu ieklāj kūkas formā un izveido maliņas aptuveni 2 cm uz augšu.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes.
- Pildījumam ar mikseri sakuļ olu dzeltenumus un kondensēto pienu.
- Nepārtraucot kulšanu, pievieno 1/2 citrona sulu un kuļ līdz masa kļūst viendabīga.
- Vienmērīgi izklāj pildījumu uz izceptās pamatnesun liek cepties vēl 10 minūtes.
- Kūku nedaudz atdzesē un dekorē ar svaigām ogām putukrējumu vai jebko citu pēc jūsu gaumes.