Cepumu – iebiezinātā piena krēma kūka, kas garšo lieliski

Cepumu – iebiezinātā piena krēma kūka, kas garšo lieliski

SASTĀVADAĻAS:

  • 300 g cepumu (vieslabāk derēs "Selgas" cepumi)
  • 400 ml iebiezinātā piena
  • 80 g sviests
  • 1/2 citrona
  • 3 olu dzeltenumi
  • ogas dekorēšanai

PAGATAVOŠANA:

  • Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu, tad iegūto masu ieklāj kūkas formā un izveido maliņas aptuveni 2 cm uz augšu.
  • Liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes.
  • Pildījumam ar mikseri sakuļ olu dzeltenumus un kondensēto pienu.
  • Nepārtraucot kulšanu, pievieno 1/2 citrona sulu un kuļ līdz masa kļūst viendabīga.
  • Vienmērīgi izklāj pildījumu uz izceptās pamatnesun liek cepties vēl 10 minūtes.
  • Kūku nedaudz atdzesē un dekorē ar svaigām ogām putukrējumu vai jebko citu pēc jūsu gaumes.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!